Myynnin kaverikirja, osa 1: Carolina Koivisto

August 30, 2023

Myynnin kaverikirjassa kurkistetaan MyyntiKollektiivin yhteisön jäsenten ajatuksiin ja uratarinoihin myynnin parissa.

Myynnin kaverikirja, osa 1:

Vastaajana Carolina Koivisto / Head of Sales at Gubbe

1. Kuinka olet päätynyt myynnin ammattilaiseksi (apu: miten päädyit alalle tai miten löysit nykyiseen työhösi)?

Tiesin, että myynnissä ei tule koskaan olemaan valmis ja joudut jatkuvasti haastamaan itseäsi. Uran alussa oli aivan mahtavaa kun sai olla usein epämukavuusalueella - uskon, että se jos joku kasvattaa ihmistä. En myöskään halunnut päästä helpolla ja tiesin, että myynnissä ei hyviin tuloksiin pääse jos menee sieltä mistä aita on matalin.

Myynnissä kiinnosti myös ihmiset sekä päästä työskentelemään asiakkaiden kanssa - saisi tavata todella mielenkiintoisia ihmisiä ja sen lisäksi vielä parhaassa tapauksessa auttamaan heitä palvelusi avulla. 

Olen myös todella kilpailuhenkinen ja tiesin myös, että myynnissä pääsisin nauttimaan voittamisen tunteesta (ainakin välillä :D) - sitä tunnetta kun saa kaupan klousattua ei oikein muu kuin maratonin juokseminen saa aikaiseksi, oli kyse sitten pienestä tai isosta kaupasta.

Ja ilman muuta myös raha vei myynnin pariin, käytännössä niin paljon kun jaksat painaa töitä niin yhtä paljon voit myös tienata. 

2. Mikä on isoin oppisi myynnin ammattilaisena?

Suurimpana oppina myynnissä uran alkuvaiheessa oli ehdottomasti aktiivisuuden merkitys myynnissä - systemaattinen, suunnitelmallinen sekä aktiivinen tekeminen on myynnissä kaiken perusta. Todella suurella todennäköisyydellä tulokset seuraa perässä ;)

3. Mikä on myynnissä ollut urasi käännekohta?

Reilu kymmenen vuotta sitten Elisa Appelsiinissa urani alkuaikoina kun vielä työskentelin markkinoinnin parissa sain esimiehekseni Noora Lainion. Hän antoi vastuuta ja pääsin tekemään asioita, joista en itsekään aina tiennyt, että pystyin suoriutumaan, mutta kaikesta selvittiin. Opin äärettömän paljon noina vuosina ja tulin entistäkin varmemmaksi siitä, että myynti on se minne lopulta tulen päätymään - tiesin, että myynnin parissa pääsen haastamaan itseäni jatkuvasti. 

Mietin myös edelleen usein kuinka tärkeässä roolissa ja kuinka onnekas olin urani alkuvaiheessa, että sain aivan loistavan esimiehen itselleni. Hänen oppejaan hyödynnän myös tänä päivänä itse johtamisessa - toivottavasti pystyisin itse mahdollistamaan vastaavanlaisia kokemuksia muille!

4. Minkä myynnin myytin rikkoisit jos voisit?

En ole ollenkaan samaa mieltä siitä, että myyjäksi synnytään - uskon, että siihen että ihminen päätyy myynnin pariin on monta syytä ja monet huippumyyjät ketä tunnen, ovat todella kaukana perinteisestä mielikuvasta mitä myyjistä joskus ajatellaan. Kyse on huomattavasti enemmän siitä, että haluaa olla huippumyyjä ja on valmis tekemään töitä sen eteen. Vihaan tätä sanontaa, mutta se on niin totta: asenne ratkaisee.

5. BONUS: Rekrytoiva esihenkilö: Mitä osaamista arvostat myyjässä?

Arvostan korkealle jos on tehnyt esimerkiksi puhelinmyyntiä tai ständimyyntiä joskus urallaan. Siinä jos jossain tarvitaan asennetta sekä periksiantamattomuutta - monet muut asiat pystyy ehdottomasti oppimaan! Lisäksi nöyryys tai enemmänkin halu oppia sekä kehittyä on avain asemassa, jos puhutaan uran alkuvaiheessa olevista myyjistä.

Kaipaisitko lisää sisältöjä myynnin ammattilaiselta toiselle? Katso MyyntiKollektiivin Aamupalsu-webinaarien tallenteita tai ilmoittaudu mukaan seuraavaan Aamupalsuun!