Myynnin kaverikirja, osa 3: Seppo Hälikkä

November 17, 2023

Myynnin kaverikirjassa kurkistetaan MyyntiKollektiivin yhteisön jäsenten ajatuksiin ja uratarinoihin myynnin parissa.

Myynnin kaverikirja, osa 3:

Vastaajana Seppo Hälikkä / Senior Account Executive, Profinder

1. Kuinka olet päätynyt myynnin ammattilaiseksi?

Myynnin pariin päädyin sattumalta vuonna 2005. Olin juuri valmistunut ravintolakokiksi ja armeijan vihreät odotti puolen vuoden päässä. Kokkiopiskeluissakin karkasin välillä helposti salin puolelle rupattelemaan asiakkaiden kanssa. Eli vetoa asiakaspalveluun oli.

Hetken mielijohteesta hain töihin paikalliseen Dressmanniin. Jo ensimmäisten viikkojen jälkeen myyntilukuni olivat Suomen kärkipäätä. Tajusin samalla myyntityön olevan ehkä se minun juttuni. Myöhemmin syvensin osaamista mm. Haaga-Heliassa myynnin koulutusohjelmassa.

2. Mikä on isoin oppisi myynnin ammattilaisena?

Isoin oppi on ollut kliseisesti, että et ole koskaan valmis. Voit aina oppia uutta ja kehittyä. Kuulin muutama kuukausi sitten mielenkiintoisen lausahduksen: sinun tulisi olla töissä paikassa, jossa voit tienata todella hyvin tai oppia uutta ja kehittyä, mieluiten molemmat. Jos kumpikaan rasti ei osu kohdalle, niin kannattaa miettiä onko oikeassa paikassa. Itselleni uuden oppiminen tuo energiaa ja draivia tekemiseen.

3. Mikä on myynnissä ollut urasi käännekohta?

Käännekohta tapahtui varmasti noin viisi vuotta sitten, kun aloitin Profinderilla. Olen saanut mahdollisuuden kasvaa, kehittyä ja luoda oman tavan toteuttaa myyntiä. Olen sinä aikana muuttunut selkeämmin niin sanotusta huntterista farmeriksi. Olen saanut luotua merkityksellisempiä asiakassuhteita kuin monesti aikaisemmin työuralla.

4. Minkä myynnin myytin rikkoisit jos voisit?

Rikkoisin sen myytin, että myyjäksi synnytään. Myyjäksi voi oppia ja kehittyä. On tärkeää löytää toimiala, organisaatio, tuote tai palvelu, jonka kanssa voi käyttää omia vahvuuksiaan hyödyksi. On tärkeää löytää se oma juttu.

5. Mitä kirjaa tai podcastia suosittelisit muille myynnin ammattilaisille?

Lukusuosituksena voisin suositella Juhana Torkin Puhevaltaa. Podcasteista Myyntipodi on nostanut hyviä aiheita esille ja tuonut myyjän arkeen inspiraatiota.

Kaipaisitko lisää sisältöjä myynnin ammattilaiselta toiselle? Katso MyyntiKollektiivin Aamupalsu-webinaarien tallenteita tai ilmoittaudu mukaan seuraavaan Aamupalsuun!